רוב הפציעות התאונתיות מתרחשות במסגרת תאונות דרכים. לכן מרבית תביעות נזקי הגוף שמנוהלות מול חברות הביטוח הן בגין פציעות בתאונות דרכים. המונח "תאונת דרכים" כולל תרחישים רבים שחורגים לגמרי ממשמעותו המילולית. לדוגמא, פציעות שאירעו במהלך כניסה ויציאה מהרכב, סגירת דלתות על אצבעות, פציעות שאירעו במהלך תיקוני דרך כמו החלפת צמיג או טיפול ברדיאטור רותח, הדרדרות כלי רכב, הנפת מטענים ע"י מנופים שעל משאיות ואפילו נזק נפשי עקב ראיית תאונה שבה נפגע קרוב משפחה.
כאשר תאונת דרכים התרחשה בדרך לעבודה או מעבודה או במהלך העבודה, ניתן וכדאי להגיש תביעה גם לביטוח לאומי. לנושא זה הקדשנו פרק נפרד בשם "ביטוח לאומי - תאונות עבודה".
הפיצויים משולמים לנפגעי תאונות דרכים ע"י חברות הביטוח שמבטחות בביטוח חובה את משתמשי הרכב. שני חוקים עיקריים מגדירים את זכויות נפגעי תאונות הדרכים – פקודת ביטוח רכב מנועי וחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. החוקים משולבים ומחייבים כל בעל רכב לבטח את רכבו בביטוח חובה. במקביל ניתנה לכל נפגע תאונת דרכים זכות מלאה לקבלת פיצויים על פציעתו הגופנית. גם אם הנפגע אשם בתאונה, הוא יקבל פיצוי. כלומר, נהג שיכור שהתנגש בקיר ונפצע קשה, יקבל פיצוי מלא עבור פציעתו, בדיוק כמו הולך רגל שנדרס במעבר חצייה.
למרבה הצער, ציבור הנפגעים בתאונות דרכים נתקל בקושי להבין את ניסוח החוק על סעיפיו הרבים ועל התקנות שהוצאו מכוחו, כאשר על החוק והתקנות יש להוסיף עוד מאות פסקי דין, אשר מתעדכנים חדשות לבקרים. בנוסף לכך, נפגע בתאונת דרכים צריך להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח, שכידוע, לא ממהרות להיפרד מכספן ועושות הכל על מנת לדחות את התביעה או לנסות לשלם פיצוי נמוך בהרבה מהמגיע לנפגע. לכן חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין מקצועי סמוך ככל האפשר לתאונת הדרכים, אשר יוכל להדריך ולכוון את הנפגע על מנת להימנע מטעויות בהתנהלות מול חברת הביטוח, דבר אשר יכול להגדיל בצורה משמעותית את סכום הפיצויים.
תביעה נגד חברת הביטוח בעקבות תאונת דרכים הנה תביעה מורכבת. הנה לכם מספר דוגמאות לכך. חשוב ככל שניתן בסמוך לאחר תאונת הדרכים, להקפיד לרשום באופן מדויק וברור את השתלשלות האירועים שנוגעים לאירוע התאונה. בפרט רשמו את המקום המדויק של התאונה, מספרי הרכבים שהיו מעורבים, שמות של עדים לתאונה וכדומה. נקודה זו חשובה ביותר וזאת בכדי לייעל את המו"מ מול חברת הביטוח, כאשר הנפגע יידרש להוכיח את התאונה ואת חומרת הנזק שנגרם לו. כמו כן, יש לדאוג לקבל ממשטרת ישראל אישור לאירוע התאונה ומסמך זה הינו הכרחי לצורך הגשת תביעת נזקי גוף בגין תאונת דרכים נגד חברת הביטוח.
כמו כן, יש חשיבות רבה לקבלת פיצוי מלא בעקבות התאונה. לצורך כך חשוב לשמור היטב על כל המסמכים הרפואיים המתארים את הנזק הגופני שנגרם לכם עקב תאונת הדרכים. במהלך ההליך המשפטי, נדרש הנפגע בתאונת דרכים להציג מסמכים רפואיים אלו והם ישמשו כאסמכתא לכך שאכן נגרמו לו נזקי גוף עקב התאונה. לעיתים סבורים הנפגעים, כי הפגיעה בתאונת הדרכים בה היו מעורבים, הינה פגיעה קלה, ואינם פונים לטיפול רפואי, אלא בשלב מאוחר מאוד והדבר מקשה על ניהול המו"מ מול חברת הביטוח. חברת הביטוח מנצלת פניות מאוחרות לטיפול רפואי ונוהגת לטעון שהיא סבורה, כי המניע לפנייה לטיפול רפואי אינו נעוץ בצורך אמיתי לקבלת טיפול רפואי, אלא בניסיון "להתעשר" על חשבון חברת הביטוח. יודגש, מניסיוננו הרב של ניהול תביעות כנגד חברות הביטוח עקב תאונות דרכים, אנו עדים להרבה מקרים של נפגעי תאונות דרכים, אשר חשבו שנזקם "קל", אך כעבור זמן ורק בגלל שאנו התעקשנו על ביצוע בדיקות מסוימות, אובחנו ממצאים משמעותיים והנפגעים זכו בפיצויים ראויים.
זאת ועוד, על מנת לקבל תוצאה שנוחה להן, משתמשות חברות הביטוח בשירותים של חוקרים פרטיים. אנו ממליצים לכל לקוחותינו לא לשתף פעולה עם החוקרים ולהפנותם לעורך דין שמטפל בתביעה. החוקרים הללו יטענו בפני הנפגע שהם רוצים בטובתו ולעיתים אף יתחזו למישהו אחר כדי לדלות מידע. אך זה לחלוטין לא כך! אין לשתף עימם פעולה ויש להימנע מכל קשר עימם. יודגש, כל מידע שהנפגע יספק לחוקרים מטעם חברות הביטוח עלול לשמש נגדו בזמן ניהול התביעה. בעניין זה חשוב להדגיש כי החוקרים של חברת הביטוח פיתחו שיטות שונות ומשונות בכדי להגיע לנפגע ולנסות להכשיל את תביעתו. כאמור, במקרים רבים, חוקר של חברת הביטוח גם לא יזדהה בזהותו האמיתית, ופעמים רבות יציג את עצמו כאילו הוא נציג מהמוסד לביטוח לאומי, ממחלקת רווחה, סוכן ביטוח וכדומה. על כן, על הנפגע להיזהר לשוחח על הפגיעה והתביעה אך רק עם אנשים המקורבים אליו ועם העורך דין שלו.
על כן, ישנה חשיבות רבה לפנות לקבלת ייצוג משפטי על ידי עורך דין המתמחה בתביעה נזקי גוף בעקבות תאונות דרכים. עורך דין מקצועי יידע לנתב ולהנחות את הנפגע לאילו בדיקות עליו לגשת ובאילו הליכים עליו לנקוט ומאילו הליכים עליו להימנע בכדי שיוכל לקבל בסופו של יום, את הפיצוי המגיע לו בגין נזקיו. נקודה חשובה נוספת: שכ"ט עו"ד המקובל בתביעות תאונות דרכים קבוע בחוק ומבוסס על הסדר תשלום של אחוזים בלבד מסכומים שיושגו ע"י העורך דין בפועל. הסדר שכ"ט זה מאפשר ללקוחות להגיש תביעות בגין תאונות דרכים ללא חשש, כי יצטרכו לשלם שכ"ט עורך דין מבלי שהושגו להם פיצויים.
הידע והניסיון שלנו מאפשרים לנו להתמודד עבורכם בצורה נכונה מול טענות של חברות הביטוח. אנו משיגים מזה שנים פיצויים מרביים ללקוחות בזכות ניסיון רב, מקצועיות וחתירה נחושה להצלחה.
על מנת להירשם כבר עכשיו לייעוץ חינם, חייגו: 074-716-0033