ביטוח תאונות אישיות תלמידים הנו ביטוח חובה לכל תלמיד הזכאי לחינוך חינם. בהתאם לסעיף 6 (ד1) לחוק לימוד חובה, כל תלמיד מבוטח בביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך שבו הוא לומד. כל ילד מגיל 3 מבוטח בפוליסת תאונות אישיות תלמידים. גם בגנים פרטיים הילדים מבוטחים בדרך כלל, אך מאחר ולא תמיד קיים פיקוח על גנים פרטיים, לעיתים, הגנים הפרטיים לא מבטחים את הילדים בביטוח זה.
ביטוח תאונות אישיות מזכה בפיצוי בשלושה מקרים לפי הפרוט הבא:
1. נכות צמיתה
2. נכות זמנית (תקופת היעדרות מהלימודים בעקבות התאונה).
3. החזר הוצאות רפואיות.
יצוין, תלמיד שנפגע בתאונה יקבל פיצוי עבור הנכות הצמיתה רק במידה ונכותו הצמיתה פונקציונאלית (להבדיל מנכות אסטטית) תהיה בשיעור שלא יפחת מ - 5% נכות. במקרה זה מעניקה הפוליסה סך שנגזר מכ – 376,000 ₪ עבור 100% נכות. למרבה הצער, נכות אסטטית (צלקתית) מוחרגת מהפיצוי בגין נכות בביטוח תאונות אישיות, אולם ניתן לבקש להעמיד את התלמיד ומצבו לבחינה על ידי וועדת חריגים, אשר לעיתים מעניקה פיצוי גם בנכות אסטטית, אם כי נמוך. לגבי הוצאות רפואיות – הפוליסה מעניקה פיצוי בגין 10% משווי כל הוצאה ובלבד שההוצאה הרפואית קשורה לתאונה ולא מומנה על ידי כל גורם אחר.
תאונה מוגדרת כאירוע פתאומי ובלתי צפוי מראש, ואשר גרם למבוטח לנזק גוף. מחלה כאמור אינה תאונה. הביטוח חל גם על הורה או בן משפחה של התלמיד שהשתתף (ללא תשלום) בפעילות רשמית של המוסד החינוכי בשטח המוסד או מחוצה לו. עוד יצוין, הפיצוי במסגרת הפוליסה אינו קשור לשאלה באשמת מי נגרמה התאונה או מי אחראי לה.
כמו כן, הביטוח חל על כל תלמיד במהלך החופש הגדול, גם כאשר התלמידים אינם נמצאים במסגרת של משרד החינוך ונמצאים במסגרות פרטיות או עם ההוריהם, הם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות. הביטוח חל על התלמיד 24 שעות ביממה, בכל ימות השנה ובכל מקום שהוא נמצא בו, בין אם לתאונה יש קשר לפעילות המוסד החינוכי שהתלמיד לומד בו ובין אם לא.
אולם, ביטוח תאונות אישיות תלמידים אינו מכסה פגיעה מפעולת איבה או מתאונת עבודה (שבגינן ניתן לקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי), או פגיעה בתאונת דרכים.
במקרה של תאונה על התלמיד להגיש תביעה לחברת הביטוח באמצעות הוריו. לתביעה זו יש לצרף מסמכים שונים כגון : אישור לימודים במוסד החינוכי, אישור היעדרות מלימודים, מסמכים רפואיים, ועוד.
חשוב לדעת, כי תקופת ההתיישנות בביטוח תאונות אישיות תלמידים הנה 3 שנים בלבד. אולם, כאשר מדובר בקטינים, קובע חוק ההתיישנות, כי מרוץ תקופת ההתיישנות מתחיל רק כשהקטין הופך לבגיר, כלומר, מרגע הגיעו לגיל 18. המשמעות היא שניתן לתבוע את חברת הביטוח בגין ביטוח תאונות אישיות תלמידים עד גיל 21, גם אם התאונה עצמה אירעה שנים רבות קודם לכן.
משרדנו הינו משרד עורכי דין המתמחה במימוש זכויות מבוטחים מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים ובהשגת תשלומים מרביים מחברות ביטוח. הידע והניסיון שלנו מאפשרים לנו להשיג עבורכם פיצויים מרביים ללקוחותינו.
על מנת להירשם כבר עכשיו לייעוץ חינם, חייגו: 074-716-0033